Pareltjes

 

Verbinden. Met de wereld. Met anderen. Met mezelf.
In ‘Pareltjes‘ vind je verhalen en gedichtjes die eerder op Tunteya.com verschenen zijn.
Verbind je met me mee?

Pareltjes

Even Stilstaan

Na 10 maanden in het buitenland geweest te zijn, zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Tijd om even stil te staan.

Kleur Bekennen

Ken je dat? Dat er soms iemand je pad kruist, heel even maar, maar dat diegene een enorme indruk op je maakt? Iemand die een soort golf van liefde, inspiratie, hoop, ontroering, geluk in je hart achterlaat, en waar je zo nu en dan aan terugdenkt? Ik ken het.

Thuis

Een thuis. Je ergens thuis voelen. Wat betekent dat?

On The Road

Voor wie het leuk vindt, hier een gezellig verhaaltje over hoe ik in 4.5 maand via Nepal, India en Singapore in Perth, Australië ben beland!

Tools for Happiness

‘You’re just as delusional as your schizophrenic neighbour, just on a different level, mate!’ – Mijn reis in 2019 start in Nepal, in een Tibetaans boeddhistisch klooster. Lees hier wat ik daar leerde.

De Bedoeling

Zijn we hier op aarde met een doel, of zijn doelen alleen maar afleiders van wie we werkelijk zijn?

Ruimte

Na een jaar weer in Nederland gewoond en gewerkt te hebben, vertrek ik weer voor onbepaalde tijd naar het buitenland. Dat gevoel om weer weg te gaan? Ik schreef er een gedichtje over.

Een Kwestie Van Leven En Dood

In een tiendaagse stilte/meditatieretraite in India kon ik, zonder de dagelijkse bezigheden om me af te leiden, op een dieper level met mezelf in gesprek over zaken waar het leven nou eigenlijk echt om draait. ‘De Dood’ bleek daarbij een goeie reminder. Ik schreef er een blog over. Hoe kijk jij hiernaar?

Wat Laat Jouw Hart Sneller Kloppen?

Na een halfjaar door Midden-Amerika gereisd te hebben, zit ik nu voor twee maanden in India. En oooh, wat doet dit land veel met me! Wat laat jouw hart sneller kloppen?

All You Need Is.. A Guacemole Crew

‘Er is soms gewoon niet meer nodig dan een bak guacemole en fijne mensen om die mee op te eten’. Lees hier wie een van mijn favoriete nieuwe vrienden geworden zijn.

Een Wereld Op Zich

De één valt uit zijn hoogslaper. De ander likt aan zijn matras. Huh, wat? Ik bracht drie dagen door op het party-eiland Utila in Honduras en viel van de ene verbazing in de andere..

Dag Roze Bril

Ik zit in mijn eerste echte reisdip en ik neem je graag mee in mijn ellende. Zwelg je mee?

Ik Neem Je Mee

Soms ontmoet je mensen, die niet alleen mooie verhalen, maar ook liefde met je delen. Ik ontmoette in Cuba een stel uit Canada, die ik in mijn hart gesloten heb. Gebeurt bij jou hetzelfde?

Dankbaar

Waar ben jij dankbaar voor? Hier een verhaaltje uit Mexico die je uitnodigt daarover na te denken.

De Dingen Die Jij Niet Weet

‘Wat een mooie foto’s Lin! Wat een mooi leventje daar!’ Klopt. Het is waar. En toch. Toch wil ik dat je weet dat wat je ziet, dan wel een waarheid is, maar dat het altijd maar een déél van die waarheid is. Lees hier mijn hysterische Mexico-verhalen 😉

Diep In Mijn Hart

Liefste Steef. Ik weet dat ik je hier op aarde niet meer zal zien. Maar blijf me alsjeblieft ‘opzoeken’, waar dan ook ter wereld.

Reumantisch…

Er raast een harde warme wind onder ons bladerdak door. Ik huppel hysterisch (niet) charmant achter mijn schoolpapieren aan die inmiddels in de planten wapperen. Het is ‘la alma de lago’, oftewel ‘de ziel van het meer’, zo vertelt Manuel uit Guatemala me lachend. De ziel van het meer? Wauw! Daar wil ik meer van weten..

Waarom Ik Hier Ben En Niet Daar

‘Maar nu je daar bent hè.. En je ook gewoon een leven met een ritme leidt.. Denk je dan niet; goh, dat kan ik in Nederland ook?’ Hier een verhaaltje met hersenspinsels over Waarom Ik Hier Ben En Niet Daar.

Spaans Leren In San Pedro

‘Ik eet mezelf.’ ‘Ik ben een komkommer’. Nee.. De taal spreken doe ik nog niet. Maar ik heb wel de allerleukste plek gevonden om Spaans te leren! Kijk je mee in mijn leventje hier in San Pedro la Laguna, Guatemala?

In The Spotlights

Oké, luister. Ik heb iemand ontmoet hier in Guatemala. Oooh wat laat hij mijn hart snel kloppen.. De jouwe ook?

Mister Santiago

Daar lig je dan. In je hangmat. In bladerhut. Met een vuurtje naast je. Middenin de jungle. En wat voel je je welkom!
Mister Santiago ontmoeten is absoluut een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Belize. Wat een Mooi Mens.. Lees je mee?

Sky Full Of Stars

Ik zit in Belize. Ik voel me klein en groot. Licht en donker. Alleen en verbonden. Ontspannen en vol energie. Wakker, en toch alsof ik droom. Ken je dat gevoel?

Chronisch Zieke Wil Chronisch Reizen

Je bent chronisch ziek maar wilt toch op reis. Hoe doe je dat dan? Waar loopt je tegen aan? Hoe kun je je goed verzekeren? Ik schreef er samen met Justin van backpackcentrale.nl een artikel over.

Go Slow And Go With The Flow

Een verhaal zonder begin en zonder eind, een waterval aan onsamenhangend enthousiasme, een poging tot het overbrengen van de sfeer hier op Caye Caulker – Belize. Ik ben blij hier. One love!

Liefste Mam

Ik heb hier een brief voor mijn moeder.. Maar gelukkig niet aan een vlieger hoor, gewoon een gezellige blog vanuit het zonnige Belize. Mam, gefeliciteerd met je verjaardag!

Ode Aan Mijn Thuis

Waar schrijf je over als je 24 uur onderweg bent in je nieuwe leventje, en je aan Thuis denkt? Juist: de Mooie Mensen die je de afgelopen 28 jaar bij elkaar verzameld hebt.

Het Plan

‘Wat is Het Plan?’ is de meest gestelde vraag als ik vertel dat ik in januari 2017 voor onbepaalde tijd uit Nederland vertrek. ‘Ik heb Geen Plan, alleen een backpack’, is het antwoord.

Omarm Me

Gedachtengedichtje over je alleen voelen en je daarbij neerleggen. Maar dan iets minder simpel dan het klinkt.

Schaap

Gespreksgedichtje: wijze woorden van zus naar mij met een knipoog naar de maatschappij. Wat wil jij?

Vrijdagavond

Gespreksgedichtje gebaseerd op de verhalen van een succesvol (of stressvol?) zakenman.

Ik Kijk Naar Jou

Gedachtengedichtje over de liefde voor een ander, de liefde voor jezelf, en de strijd daartussen.